Scroll Top

Ljudfestivalen ANTENN 2019, 7-8 september

ANTENN 2019, 7-8 september 2019

LöRdag-söndag 7-8 september, 2019 i Gnesta gamla vattentorn.

Deltagare

Lars Gunnar Bodin
Folk Song Lab
Erik Ekström
Jonatan Ed och Tor Söderin
Ljudtornet
Nina Nu Wesemeyer och Katrin Mandl
Tomas Björkdal
The Remin’ Trio, Anka Draugelates
Mari Kretz
Björn Ola Lind
Johan Nilsson och Mikael Öberg
Jenny Sunesson
Ragnhild Mao
Janna Holmstedt

Öppettider:
Lör-sön 7-8 september, 2019

HITTA HIT:
Ta pendeltåg till Gnesta station
Se karta: Gnesta gamla vattentorn

http://ljudtornet.org/index.html

https://www.facebook.com/events/2167501876638695/

ANTENN 2019 – en festivalhelg av lekfulla ljudupplevelser i Gnesta gamla Vattentorn den 7-8 september (under Gnesta konstrunda). I år hyllar vi särskilt Lars-Gunnar Bodin, vår levande legend inom elektroakustisk musik – och det magiska instrumentet theremin, som fyller 100 år!

ANTENN 2019 öppnar Vattentornets unika ljudmiljö för akustiska möten med temat “lyssna, låta, leka, samskapa”. Festivalen erbjuder ett gediget konsertprogram och spännande workshopar i en stor bredd av genrer; från röst och body percussion till folk- och improvisationsmusik och elektronisk/experimentell ljudkonst. De allra yngsta inbjuds till baby-toning, medan lite äldre barn och ungdomar kan pröva ljudmåleri, bygga sin egen theremin eller skapa ett ljudverk tillsammans med The Great Learning Orchestra. Människor i alla åldrar och med alla slags funktionsvariationer kan samskapa musikaliskt med de taktila resonans-instrument som byggts av SymbioLab i samverkan med LSS-verksamheter.

ANTENN 2019 sänds också över webbradio och soundnodes på olika platser i länet, i samarbete med Sörmlands Museum.

Workshopar och andra aktiviteter under festivalen: a4 rum med The Great Learning Orchestra; Bygg din egen theremin med Girilal Baars; Body Percussion med Erik Ekström; röstworkshop med Anka Draugelates; Deep Listening med Patrick Dallard; baby-toning och workshop i kulning med Karin Lindström Kolterud; ljudmåleri med Helena Hildur W; taktilt ljud med SymbioLab.

ANTENN 2019 genomförs med stöd av Musikverket, Kulturrådet, Sörmlands Museum/Sound of Sörmland.

Ljudfestivalen Antenn 2019