Scroll Top

OBS! INSTÄLLT – På en famns avstånd, Slottslängorna i Sölvesborg 10-13 april 2020

Vernissage den 10 april, i Slottslängorna,  Sölvesborg.

UTSTÄLLNINGEN ÄR UPPSKJUTEN P.G.A. COVID 19.

På en famns avstånd

hur en utställning med ocensurerad samtidskonst tar plats i Slottslängorna i Sölvesborg 10 – 13 april 2020 i form av en konstexplosion med konst för alla.

 

Attila och konstsalongen i Sölvesborg

Attila Forsman, konstnär och verksam i Sölvesborg har under 15 år haft tillgång till Slottslängorna under en period i april. Där har han hållit i Konstsalongen, en välbesökt tillställning med många besökare, särskilt då den blivit som en del av konstrundan på Österlen. Efter en kulturpolitisk utveckling i Sölvesborg det senaste året, som skakat om både kulturskapare och konstälskare och lämnat många frustrerade och frågande, kontaktade Attila Forsman Thierry Mortier och Anna Edsjö, för att söka stöd och för att samla kraft inför 2020 som blir Attilas sista år med salongen.
Anna och Thierry hörde ett rop på hjälp och på rekordkort tid är vi en liten arbetsgrupp om fyra och väldigt många konstnärer i hela landet som under arbetsnamnet SOLVE – ARTISTS arbetar fram en sista salong, nu kallad Påsksalongen 2020, som i enlighet med Attilas önskan ska bli en explosion.

Bakgrund till detta upprop och påsksalong

Samstyret i Sölvesborg har gått hårt åt verksamma konstnärer och deras konstnärliga frihet. Attila Forsman bad primärt om hjälp att hitta professionella, yrkesverksamma konstnärer som var villiga att ställa ut under påskhelgen från långfredagen 10 april till annandag påsk 13 april. Tillsammans har vi enats om titel och tema för medverkande konstnärer att förhålla sig till: På en famns avstånd.
Boka torsdag 9 april kl 10.00 för pressvisning, då ett 40-tal bidrag från engagerade konstnärer från hela landet presenteras på Påsksalongen. I Sölvesborg.

[ut_animated_image size=”full” image=”27686″]